2015. január 5., hétfő

Manikűrvadász szülinapi forduló


A Manikűrvadász szülinapi fordulójáról majdnem lemaradtam, de IsaBella utólag is sorsolt nekem egy blogot. Bregje Oooh, Shinies! blogját kaptam, ahol szerencsémre nem csak gyönyörű manikűrök vannak, de példamutatóan össze is vannak rendezve a Nail Art oldalon, így - ha nem is egy pillantással, mert ahhoz rengeteg van -, de gyorsan végigtekinthető az összes. Szó szerint a bőség zavarával küszködtem, általában ki tudok választani 2-3 manikűrt, aztán azok közül eldöntöm, hogy melyiket is valósítom meg; de most számtalan alkalommal visszatértem, átnéztem őket ismét, elbizonytalanodtam, újra és újra másikat választottam. Ami biztos volt, hogy mivel a manikűrjei nagy többsége nyomdázással készül, ezért én is nyomdázni akartam. Tehát ültem az ölemben az összes rendelkezésemre álló lemezzel, és hasonlítgattam őket össze, hogy vajon melyik minta áll legközelebb az övéihez, mivel sajnos pont ugyanazokat nem találtam meg. (Bezzeg ötletet jócskán kaptam, hogy mit kéne venni. :)) Talán a leginkább egy pillangós manikűr tetszett, amihez a Dance Legend Big Bang lakkját használta, de az sajnos nekem szintén nincs meg, és bár úton van egy duokróm lakk, ami reményeim szerint alkalmas lenne legalább megközelíteni, de az ünnepek miatt még nem kaptam meg, sima lakkal meg úgy éreztem nem érdemes próbálkozni sem, így erről lemondtam. 

Eredeti: Oooh Shinies! Copper Diva

Mindezen hosszú bevezető után azt kell mondjam, hogy ez elkészült manikűröm nem tetszik. :( Illetve élőben annyira nem rossz, de így a két képet egymás mellé téve lesújtó a különbség. A mintával nincs bajom, nem olyan izgalmas mint az övé, de hasonlóan kisebb-nagyobb pöttyökből áll, viszont az alap és a nyomdázólakk párosítását rosszul választottam meg. Az alapszín Catrice Berry Potter & Plumbledore, most használtam először, eddig a fiókban hevert a vásárlás óta. Sajnos ez is azon Catrice lakkok sorát gyarapítja, amik üvegben érdekesebbnek tűntek, mint felkenve. Nyomdázásra pedig egy iszonyatosan régi L'Oreál lakkot használtam (Chrome shine), amit többször próbáltam már nyomdázásra és szépen teljesített, de most az alapszín miatt, vagy mert már tényleg nagyon kevés van benne, teljesen tompa lett. Ez este lámpafénynél, amikor készítettem nem annyira tűnt fel, de másnap délelőtt fotózásnál annál inkább. Utólag kipróbáltam, és a lila Moyra holographic szebben mutatott volna... késő bánat.

Nos, egy tapasztalattal azért gazdagabb lettem, inspirációt pedig bőven gyűjtöttem; a fent említett pillangós manikűrt azért még megpróbálom elkészíteni vadászaton kívül is, és ha vállalható lesz, akkor megmutatom. :)

Nézzétek meg a többiek kitől és mit lőttek, és persze további sok sikeres évet a Manikűrvadásznak!


20 megjegyzés :

 1. Nekem tetszik, szerintem nagyon szép! :)

  VálaszTörlés
 2. Nekem is tetszik, szép lett! :) Melyik nyomdalemezzel készítetted?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. M jelű XL lemez, itt balról a 3. a minta:
   http://youtu.be/5eIyzwEEKKA?t=26s

   Törlés
 3. Nagyon tetszik a Te változatod is, ugyanakkor megértem az elégedetlenségedet.
  Viszont azt figyelted, hogy az eredeti manikűr parázsló hatásában azért oroszlánrésze volt a fotózási technikának?
  Azok a képek vakuval készültek, te pedig nappali fényben fotóztál, ha jól látom.
  Hidd el, hogy vakuval a tiéd is leugorna a monitorról!
  Szóval csak semmi elégedetlenség! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Persze, maga a fotózási technika is sokat számít, meg a használt lakkok minősége, de azért élőben se közelítette meg azt, amit én fejben elgondoltam. Azért köszi. :))

   Törlés
 4. Nekem tetszik a színkombó, meg az egész manikűr is! :)

  VálaszTörlés
 5. nekem nagyon tetszik a manikűröd : )

  VálaszTörlés
 6. Köszönöm mindenkinek a visszajelzéseket! Igyekszem én is végiglátogatni mindenkit, lehet hogy beletelik 1-2 napba. :)

  VálaszTörlés
 7. Nagyon szép lett, nekem tetszik. :)

  VálaszTörlés