2014. április 27., vasárnap

Kagylómintás manikűr transzfer fóliával (+step by step)

Az utóbbi időben csupa nagyon színes, élénk lakkot viseltem, talán ezért ma reggel egy kicsit sötétebbre vágytam, így halásztam elő a lakkos dobozomból ezt a szürke, kagylómintás transzfer fóliát és hozzá egy régi Catrice lakkot (London's Weather Forecast).
Amikor az egyik kezemmel már készen voltam, akkor jutott eszembe, hogy le is fotózhatnám a lépéseket, hátha van, aki nem ismeri a transzfer fólia használatát. A képre mindent ráírogattam, a lényeg, hogy meg kell várni, amíg a ragasztó átlátszó lesz, ekkor kell a fólia hátoldalát rásimítani a körömre. A hátoldal ennél a fóliánál könnyen felismerhető, de van néhány olyanom, aminél nehéz eldönteni, ilyenkor ajánlott előbb kipróbálni. Amelyik oldalról leválik a minta, az a hátoldala. :)


Lehet kísérletezni azzal is, hogy ragasztó helyett a második réteg színes lakkra közvetlenül visszük fel a fóliát, akkor amikor még kicsit ragad, de nem túl nedves, nem túl száraz. Ez elég lutri, és minden lakknál más a megfelelő idő, talán 10 mp, talán egy perc is lehet. Ha még túl nedves, a lakk fog a fóliához ragadni és felrántja az egészet, kezdhetjük elölről a lakkozást; ha meg túl száraz, akkor már hiába nyomogatjuk rá a fóliát, nem tapad rá a minta. Az első néhány fóliámmal én is így kísérletezgettem, aztán inkább megvettem a speciális ragasztót. Ebayen nail transfer foil glue néven érdemes keresni, illetve magukat a fóliákat glue nélkül. A műanyag tartóban általában 120 cm fólia van feltekerve, ebből egy teljes manikűrhöz olyan 2x5 centis darabokat szoktam levágni, tehát jópár alkalomra elég.
Fedőlakk mindenképpen kell rá, máskülönben nagyon gyorsan lekopik, bár sok fólia esetében a kopás is tud érdekes mintát létrehozni, ha megfelelő színű alatta az alaplakk. Általában a sötét, akár fekete lakkok illenek legjobban a fóliákhoz.

Van transzfer fóliátok, szoktátok használni? Ha igen, ragasztóval vagy anélkül?

2014. április 25., péntek

LFP 5. forduló - Virágok


Az Izabella blogjáról induló Lakkozz! Fotózz! Posztolj! kihívás 5. fordulójának házigazdája Panni, aki témának a virágokat jelölte meg.

... Idáig értem el a bejegyzésben vázlatként, a többivel szokás szerint csúszok, de végül elkészült a tervezett manikűr és lefotózni is sikerült.
Az alap egy nagyon régi Essence Multi dimension lakk, Fall for me. Erre jött türkiz akrillal egy kis színezés, majd az ágak és a virágszirmok. Az összhatás egyébként tetszik a kezemen, még most is viselem, csak az ágakat szerettem volna vékonyabban meghúzni, illetve valószínűleg szebb lett volna, ha kikeverek egy barnát, ami sajnos nincs a festékeim között.

Sajnos a háziállatos kihívást most kihagyom, lehet hogy később tudom pótolni azt is. Az LFP fordulójának többi alkotása, ha esetleg még nem láttátok volna (nekem például még nem volt időm végignézni őket, de hétvégén mindenképp bepótlom ezt is).2014. április 22., kedd

Húsvéti nyereményjáték - eredményhirdetés


Tegnap véget ért a kis nyereményjáték, amin azokból a vizes matricákból lehetett nyerni, amiket korábban én nyertem a BPS-től, plusz egy kis mobildísz baglyot.
A jelentkezőket felírtam egy listára - mindenki annyiszor szerepelt, ahány esélyt szerzett -, majd a random.org segítségével összekevertem:
utána pedig a véletlenszám generátorral kisorsoltam a győztes számát:
így a kis csomag győztese Manna!

Ezután még egy újabb számot sorsoltam, mert időközben megjött egy kis csomagom az aliexpress-ről (ez olyasmi, mint az ebay, csak teljesen kínai), ezért úgy döntöttem, lesz egy vigaszdíj is, másik három csomag vizes matrica, ez mind ilyen virágmintás:

Ennek a nyertese pedig:
a 28-as szám, ami a listában Mazsoláé!

Gratulálok mindkét nyertesnek, és kérem, hogy a castia[kukac]gmail[pont]com címre írjátok meg a postai címeteket, hogy mielőbb feladhassam a nyereményeket. Ha esetleg valamelyikük nem jelentkezne egy héten belül - szerdától számítva, tehát április 30-ig - akkor az ő nyereményét újra sorsolom a résztvevők között.

Köszönöm hogy velem játszottatok!

Castia

Rózsák (BPS review)

Gondolkodtam rajta, hogy ezt a manikűrt mutatom majd holnap a Lakkozz! Fotózz! Posztolj! virágos fordulójában, mivel a képek már több mint egy hónapja hevernek a mappámban, tehát egy nap már igazán nem számított volna; de arra inkább megpróbálok festeni valamit, még ha nem is lesz olyan szép, mint ez a vizes matrica minta.
Szerintem ez az egyik legszebb virágminta a Born Pretty Store kínálatából, nem véletlenül örvend nagy népszerűségnek is a visszajelzések és a feltöltött képek alapján. Tőlem is több pénztáros megkérdezte, amíg viseltem, hogy ki és hol festette, mert azt hitték, egy nagyon ügyes műkörmös munkája. :)


Az íven 20 minta van, négyféle, de eléggé hasonlóak, és az egyikből két méret is van. Nem használtam el a manikűrhöz az összeset, mert úgy éreztem túl zsúfolt lenne. Mivel a minták lekerekítettek az egyik oldalon, picit kell játszani azzal, hogy a megfelelő ívet megtaláljuk a körmön, de ha valahol túllógna, óvatosan lemosóba mártott ecsettel el lehet távolítani a felesleget.


Mivel nem készült olyan kép, amin a lakkos üveget fognám, sikeresen el is felejtettem, hogy melyik lakkomat használtam... de úgy emlékszem, az Essence Nude Glam sorozatából volt az egyik, talán az Iced latte.

A matrica eredeti ára 2.86$, de szinte mindig akciós, most éppen 1.86$-ért lehet megrendelni a Born Pretty Store-tól (a link közvetlenül a termék lapjára visz, ahol a mintaívről is van kép; sajnos én azt elfelejtettem lefotózni szétvágás előtt). Nem akciós termékekre továbbra is él a 10% kedvezmény az APX31 kóddal.
Jó hír egyébként, hogy a BPS állítólag javított a raktárkezelési folyamaton, ezért gyorsabban, már egy hónapon belül megérkeznek a termékek. Mivel nekem jelenleg nincs aktuális vagy úton lévő rendelésem, ezért se megerősíteni, se cáfolni nem tudom, de remélhetőleg igaz, mert ez azért többször jelentett problémát a múltban.

Ma még jelentkezem egy poszttal, hiszen tegnap lejárt a nyereményjáték határideje, így sorsolni fogok. Ráadásul időközben (máshonnan) vettem még egy vizes matrica csomagot, és úgy döntöttem azt is megosztom vigaszdíjként, tehát két nyertes is lesz. :)

2014. április 20., vasárnap

Húsvéti nyuszis manikűr

 Ezt a manikűrt még tegnap kezdtem el, de csak ma fejeztem be a vizes matricákkal. Azt hiszem igazán húsvétira sikerült, vidám, színes és aranyos. :)


Rózsaszín alap: Moyra 607 (pastel shades), erre került Moyra 03 fehérrel nyomdázás, ami szivacsos színátmenetes hatást kelt. A gyűrűsujjamon az alapszín Moyra 932 (Justine), amire még nedvesen sárga (931 Felicite) és fehér (03) pöttyöket-csíkokat tettem, majd vonalakat húztam a még nedves lakkokba, magyarul száraz márványozás (dry marble) technikát alkalmaztam. Ez a második kísérlet egyébként, az elsőt le kellett mosnom, túl sok vonalat húztam bele, és az egész egy katyvasz lett. A nevekkel ellátott lakkokat most vettem pénteken, nagyon szép mindkettő, majd mutatom őket külön is.
A vizes matrica a Born Pretty Store nyereményem része volt, megrendelhető innen: Nail Art Water Decals Transfers Sticker Cute Rabbit Pattern k154. Amúgy egyszerű kis minta, ha valaki ügyes - nem úgy mint én :) - meg is festheti könnyen.
Bocs a sok szinte egyforma képért, van amikor alig egy-kettő sikerül jól, de ha meg több, akkor sajnálom őket kidobni... most az utolsókat sajtoltam ki a fényképezőgép elemeiből, így nem voltam benne biztos, hogy rendesen tud fókuszálni. A kisujjamra végül nem került matrica, helyette a hüvelykujjra kettő is, ezek már egy kicsit homályosak lettek.
A nyuszi téma egyben az állatos áprilisi kihívás fordulója is!
Nagyon kellemes húsvétot mindenkinek, jó pihenést, annyi locsolót holnapra, amennyit szeretnétek (vagy nem :). Ne feledjétek, holnapig még lehet jelentkezni a nyereményjátékra is!

2014. április 16., szerda

Manikűrvadász 8. forduló

Sajnos kések a poszttal egy napot, mert a tegnapi edzésem után már nem tudtam úgy befejezni a manit, hogy meg is száradjon - sikerült lassan száradó lakkokat összeválogatnom. Így is örültem neki, hogy legalább nem lett reggelre lepedőmintás.

A forduló házigazdája Thimmyke, párnak pedig Lizát kaptam. A kiválasztott pedig a februári, Valentin-napi kihívás - amiről én időhiány miatt nagyrészt lemaradtam - egyik témája, a rózsákkal készült manikűr lett. Íme az eredeti:
Ez pedig az én változatom:

Használt lakkok: fehér Moyra (talán 34-es, lekopott róla minden felirat)
piros, szám nélküli Rose Nail + Essence 08 heart explosion sparkling sugar topper (ez utóbbit most vettem a Glamour-napokon)
akrilfesték
Azt hiszem inkább a piros-fehér cukorkára hasonlít a rózsám... eredetileg vizes matricát akartam feltenni a festés helyett, de aztán gondoltam, az mégiscsak nagyon megúszós módszer, legalább megpróbálkozom a festéssel. Papíron ismét jobban ment. :)

Tőlem Dóri vadászott a Nail-maniacs blogról, méghozzá egy ősrégi dinnyés manikűrt, feltétlenül lessétek meg! A többiekét pedig itt találjátok, és ha jól tudom, a forduló házigazdája egy összefoglaló képes posztot is fog készíteni.

2014. április 13., vasárnap

Állatos NAC - darázs

A mai forduló témája a darázs/méhecske.


Az elég egyértelmű volt, hogy ennek az alapja egy sárga lakk lesz, és mivel mindössze egy darabbal rendelkezem, kénytelen voltam azt használni (Essence 51 Mellow yellow). Elég régi darab, kellett három réteg, hogy valami rendes színe legyen. A többi már ment, mint a karikacsapás: szerencsére találtam egy kaptárakat idéző hatszögletű mintát nyomdázáshoz, és egy kis fekete akrilfestékkel kitöltöttem néhány lyukat. Akrillal készült a nem túl bonyolult darázs és az elmaradhatatlan csíkozás is.


Ne felejtsétek el, hogy még jó egy hetetek van jelentkezni a játékra!

A többiek munkái:

2014. április 8., kedd

Húsvéti nyereményjáték!

Még januárban nyertem a Born Pretty Store-tól vizes matricákat, és akkor tettem egy ígéretet, hogy ha megérkeznek, néhányat továbbajándékozok. Eltartott egy darabig, amíg a postán ideért, aztán nekem nem volt időm foglalkozni vele, de most végre beváltom az ígéretet. A képen látható 5 csomag vizes matricát lehet megnyerni, valamint egy helyes kis fekete baglyot, amit mobil-, vagy kulcstartódíszként lehet használni, de egy szerelőkarikával akár nyakláncra is kerülhet medálként.

A jelentkezés feltételei:
- Légy a blog követője; ha még nem vagy az, kattints a jobb oldalon a Feliratkozás a webhelyre gombra.
- Ennél a bejegyzésnél hagyj egy kommentet a blogger felhasználóneveddel.
- Plusz esély szerezhető, ha megosztod valahol a játékot a fenti képpel: blogbejegyzésben, oldalsávon, Facebookon, stb. Minden megosztás +1 esélyt jelent, a linket szintén a kommentbe írd be.

A játék nemzetközi, azaz külföldről is lehet jelentkezni.
Határidő: 2014. április 21. 18:00
Sorsolás és eredményhirdetés a játék zárását követő napon. Email címet nem kell megadni a kommentben, bejegyzésben teszem közzé a nyertes nevét, aki ezután 7 napig jelentkezhet. Ha nem jelentkezne, újra sorsolok.

Sok szerencsét! :)

2014. április 7., hétfő

Állatos NAC - cica

Amint látjátok, nekiültem végre és átalakítottam a blog kinézetét. Még van mit dolgozni rajta, a felső menüsor egyelőre nem használható, kategorizálnom kéne az összes korábbi posztot, ez elég sokáig eltarthat.

A múlt hónapban két manikűrt is posztoltam, amik egy nagy ív cicás matricával készültek, és még van belőlük bőven, így nem volt kérdéses, hogy újra ezt veszem elő. Most egy visszafogottabb változat készült, az alap egy régi Essence lakk, Prismatic White a @Holographic.com kollekcióból. Egy rétegben vittem fel, de több rétegben se fed sokkal jobban, az érdekessége egy kis kékes-lilás fény bizonyos szögből, a holografikus hatáshoz nem sok köze van.

Erre került díszítésként két matrica, illetve a többi ujjamra egy új szerzemény, az Essence Glitter Jewels kollekcióból 03 Glitz & glam. A kis glittereken kívül más effekt nem érvényesül ezen a világos alapon, lehet hogy egy sötétebb lakkot érdekesebbé tenne.
Most nincs több kép, ezeket is gyorsan reggel lőttem. Viszont ha ma még rendesen összeszedem magam és megszerkesztem hozzá a képet, akkor beváltom végre egy korábban tett ígéretemet, és elindítok egy gyors (húsvétig tartó) nyereményjátékot, amin vizes matricákat és még egy kis apróságot lehet nyerni.

Addig is lessétek meg a többiek cicás manikűrjeit is:

2014. április 2., szerda

Állatos NAC - pingvin

Manna áprilisi, állatos témájú körömkihívásának első témája a pingvinek. Ezeket a hihetetlenül cuki kis figurákat nem túl nehéz megfesteni, és magam se gondoltam volna, hogy ennyire fog tetszeni a saját körmömön is.
Alapnak a már fent lévő, pár napja viselt Moyra sötétszürke homoklakkot (#855) hagytam, erre festettem akrillal, mindössze három színt használva, fehéret, feketét és narancssárgát.

2014. április 1., kedd

Fekete hattyú (Born Pretty Store review)

A korábbi bejegyzésben szereplő cicás matricákon kívül két vizes matricát kaptam még a BPS-től kipróbálásra: ezek egyikét mutatom most.

1Sheet Classical Swan Feather Patterned Nail Art Water Decals Transfers Sticker #K200
A mintaíven 4 hattyúfej és 4x6 fekete toll található (kép lejjebb), vagyis két teljes manikűrre is elég, sőt a tollakból is juthat duplán valamelyik körömre, mint nálam a gyűrűsujjra. A tollak közül kettő egyforma, a többi eltér mintában és méretben is, így minden körömre lehet találni megfelelő nagyságút.