2014. január 28., kedd

Januári kihívás - vintage

Ma valamivel előbb értem haza a szokásosnál, így próbáltam gyorsan megcsinálni a kihívásos manit, hogy még természetes fényben tudjam fotózni. Csak részben jött össze, de azért mutatom.
Ezt a Lora lakkot hazafelé jövet vettem egy eurós boltban 215 Ft-ért, megtetszett a színe, gondoltam teszek még egy próbát a márkával. Sajnos most se lettek sokkal jobb tapasztalataim, nagyon erős szaga van, nem is terült igazán szépen, és ami a legrosszabb: iszonyat lassan szárad. Hogy mennyire lassan, arról még mutatok képet.

2014. január 25., szombat

Januári kihívás - ezüst

Sajnos rá kellett jönnöm, hogy teljesen reménytelen hétközben bármit is lefotóznom. Mikor elmegyek itthonról, még túl sötét van, mire megjövök, már sötét van. Múlt héten elvittem magammal a fényképezőgépet és az irattárban fotózgattam, de azért ez se megoldás, annyira nem kicsi a gép, hogy állandóan cipeljem.
Mindegy, ma délelőtt volt egy kis fény is, időm is, így készülhetett néhány kép.

A mai kihívás tárgya az ezüst, amivel - most már szinte szokás szerint - kicsit csaltam. Szerdán megérkezett a Naillandtől rendelt csomagom, egy China Glaze szett (Sparkle all the way). Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy jól választottam, mert a két glittert valószínűleg nem fogom kihasználni, annyira nem vagyok glittermániás; viszont a Just Be-Claws rögtön kedvenc lett. Tehát már szerda este óta viselem, és az ezüst téma kedvéért se volt szívem lemosni teljesen, így született ez a kompromisszumos megoldás.

2014. január 19., vasárnap

Vintage vizes matrica manikűr

Eredetileg ezt a manikűrt gondoltam ki a januári körömkihívás vintage témájához, de arra majd csak a hónap végén kerül sor, viszont a BornPretty-nél most akciózzák ezt a fajta vizes matricát is 0.88$-os áron (2.86$-ról), így gondoltam előreveszem és megmutatom. Szerencsére más ötletem is van a vintage-ra, de ha mégse valósítanám meg, akkor marad ez. :)

Alaplakknak Sally Hansen Double Duty-t használtam, alapszínnek pedig az e.l.f. Innocent-et, ez egy nude szín - itt a fotón kicsit rózsaszínesebb, mint valójában -, nagyon szeretem, de akárcsak az előző bejegyzésben a Cranberry, ez is elég régi; és ennek bizony az állagán is érződött, hogy időközben besűrűsödött, nehéz volt vele bánni. Három réteg kellett belőle a teljes átlátszatlanságért.

Januári kihívás - pöttyös és burgundi

Egybevontam a mai (pöttyös) és a következő (burgundi) témát, mert most teljesen mást szerettem volna viselni, így csak elkészítettem, lefotóztam, aztán lemostam és nekiálltam a másiknak, ami terveim szerint a következő hétvégéig kitart.
Látszik, hogy ebbe most nem is fektettem sok energiát, lettek volna ugyan kreatívabb ötleteim is a pöttyösre, de majd máskor megvalósítom őket. :)

2014. január 16., csütörtök

Januári kihívás - havas

Mielőtt mutatnám a mai kihívásra elkészült manit, egy akcióra hívnám fel a figyelmeteket: a BornPrettyStore-nál bizonyos vizes matrica minták rendkívül akciós áron, mindössze 0.88$-ért kaphatók! Mióta újrakezdtem a blogot, még nem tettem fel ilyen díszítéssel készült manit, pedig van jópár, és nagyon szeretem őket, könnyű és egyszerű használni, és garantált a tökéletes díszítés: ráadásul nem is emelkednek ki a köröm felületéről, mint a sima matricák (ami engem szokott zavarni, mert akkor kényszert érzek a kapargatásra), és simán lemoshatók. Akár próbáltál már ilyen matricákat, akár nem, ennyiért érdemes lecsapni egy (-pár) darabra. Itt találod az akciós matricákat. Köztük van a nagy kedvenc tradicionális kínai női festmény minta - ezt például újrarendeltem -, virágmintákból többféle, bajuszos, cippzáros... Némelyiket máskor is le szokták árazni kisebb-nagyobb mértékben, de van, ami ritkán akciós, vagy nem ennyire.
Na, kiörömködtem magam, tényleg nagyon szeretem ezeket, ezért vagyok ilyen lelkes. :) Ja igen, kuponkód akciós termékekre nem érvényes, de ha van korábbról összegyűjtött pont, azt be lehet váltani.

Jöjjön hát a kihívásra készült manikűr. Havas téma, két dolog volt egyértelmű: hogy kéket nem akarok használni, és hogy nyomdázni fogok, mert van egy külön ilyen lemezem, tele hópelyhekkel, és még egyáltalán nem használtam. Most sikerült napfénynél fotóznom, úgyhogy magamhoz képest sok kép lesz.

2014. január 13., hétfő

Januári körmös kihívás - tengerészkék

A mai kihívásra egy kifejezetten egyszerű festéssel készültem. Az alaplakkot (Moyra Gel Look 106) már szombat este óta viselem, szeretem ezt az árnyalatot, és most jól esik egy kicsit kevésbé harsány manit viselni. A kihívás témája viszont a sötétkék, ezért ezzel a színnel, és egy kis díszítéssel feldobtam.2014. január 11., szombat

LFP - Disney (fail)

A Lakkozz! Fotózz! Posztolj! kihívás 2. fordulójának háziasszonya Thimmyke, témája pedig a Disney volt. A határidőről természetesen lecsúsztam, tegnap arra volt időm, hogy az előző festést lemossam, illetve előkészüljek pár dologgal, amit terveztem használni. Nagyjából minden félresikerült, mellément, és még véletlenül se olyan lett, amilyennek kigondoltam. Mutatom a képet - egy van csak, többet erről nem is lenne érdemes feltenni -, aztán elmondom, mi és hogyan nem jött össze.


2014. január 7., kedd

Januári körmös kihívás - pasztell

A mai kihívás tárgya a pasztell, de engem leginkább a MoYou lemezek kipróbálása foglalkoztatott. Valószínűleg ha nincs ez a téma, a Suki lemezzel kezdtem volna, de a pasztell árnyalatokhoz jobban illett a Princess.

Egyúttal sikerült egy elő Valentin-napi manikűrt is készítenem... Most egy pár napig mindenki azt fogja hinni, elnéztem a naptárt. :)

2014. január 6., hétfő

MoYou lemezek

Ma három csomagot is megkaptam, két BPS-t, de ezekről majd később... A legfontosabb egyértelműen az Angliából érkezett két MoYou körömnyomda lemezt rejtő boríték volt.
Tegnap se aludtam jól, és sajnos most megint elég késő van, így nagyon gyorsan csak megmutatom a két lemezt, aztán holnap a januári kihívás témája úgyis a pasztell lesz, és nem árulok el nagy meglepetést, hogy nyomdázni fogok hozzá, tehát holnapra már lesz manikűr is az egyik lemezzel.

Nagyon-nagyon nehezen választottam ki ezt a két lemezt, ami azt hiszem érthető bárkinek, aki már járt a MoYou honlapján. A Suki kollekcióból származó 7-es számú, teljes képes lemez volt az, amiről biztosan éreztem hogy kell nekem, elsősorban a sárkány miatt, de minden részlete tetszik. A lemezek nagyon szép karton tartóban érkeznek, és természetesen rajtuk van a kék védőfólia is, de attól tartottam ha leveszem fotózás előtt, a fémlemez még jobban be fog csillanni a vakufénytől.

2014. január 5., vasárnap

Januári köröm kihívás - csillámos

Jelentkeztem a januári körmös kihívásra, aminek a mottója az egyszerűség, vagyis nincsenek agyonbonyolított témák; persze az se rossz, ha megmozgatja az ember fantáziáját, de azért én úgy vagyok vele, ha már nekiülök egy körömfestésnek, azt szeretem pár napig hordani is. Egy egyszínű, sima lakkozás pedig jobban illeszkedik a hétköznapokba, mint egy szivárványos... vagy akár egy fekete, csillámokkal. Ettől függetlenül most 1-2 napig ezt még viselni fogom, mert nagyon rég nem volt fekete a körmöm - általában ha sötét, akkor vörös vagy mélylila -, de most jól érzem magam vele. Mire megunom, jöhet a pasztell, ami a következő téma lesz. :)

Ez vakus kép, a hajtás után van még néhány nappali fénynél készült, de sajnos felénk ma hiába volt egész meleg, a nap egy percre se bújt elő a felhők mögül.

2014. január 4., szombat

Természetes szépség - nyereményjáték

Éppen azon vagyok, hogy végignézzem a blogokat, amikre még évekkel ezelőtt feliratkoztam, és ami még él, és persze érdekel, azokat felvegyem rss olvasóba; ráadásul duplán dolgozom, mert még nem döntöttem el, hogy a megszüntetett Google readerre hasonlító Oldreadert használjam, vagy a Bloglovint. Mindkettőnek vannak egymással szemben előnyei és hátrányai, így amíg nem lesz kicsit több tapasztalatom velük, mindkettőt használom. Persze sehol se tartok még, de igyekszem a magyarokat előrevenni, a külföldieket pedig kicsit megritkítani, különben oda jutok, ahova korábban.
Ezenkívül egy órányi kutakodás után sikerült megtalálnom azt a javascriptet, ami miatt az összes link állandóan új és új ablakban nyílt meg; nagyon bosszantó volt, úgyhogy ki is töröltem, most már a hagyományos módon, ugyanabba az ablakba töltődnek a belső linkek. A sablonhoz egyelőre nem merek hozzányúlni komolyabban, sok minden változott azóta, mióta nem foglalkoztam a blogger felhasználói felületével, még szoknom kell, meg átgondolni, hogy egyáltalán mit is akarok.

Ennyit erről, hamarosan jön egy új mani, amit egy kihívásra csinálok - remélem nem gond, ebben sincs tapasztalatom, "az én időmben" nem voltak még ilyen kihívások. Nyereményjátékok viszont voltak, és most meg is osztok egyet, bár jóformán az utolsó pillanatban, hiszen már csak holnapig tart. A Természetes szépség is egy olyan blog, amire még nagyon-nagyon régen feliratkoztam, és az ilyeneknél amikor visszatérek, mindig leragadok a visszaolvasással...