2011. március 17., csütörtök

Új modul a bloggeren: követés e-mailben

Egy rövidke technikai jellegű poszt: a blogger elérhetővé tett egy új modult, mely lehetővé teszi, hogy bármely látogató feliratkozhasson az e-mail értesítésekre. Ez voltaképpen a Feedburner szolgáltatása, amit korábban is sokan használtak, de az egy kicsit több kódbuherálással járt; most viszont már csak két kattintás az egész.
Igazából az illusztrációt csak azért készítettem, hogy ne maradjon kép nélkül a poszt: pontosan ugyanazt kell tenni, mint bármely más modul hozzáadásakor. Vagyis:
Bejelentkezés a blogger irányítópultjára -> Tervezés -> Modul hozzáadása -> + jelre kattintás a Követés e-mailben szöveg mellett (jelenleg ez a legelső, tehát keresni se kell) -> A címet átírhatod magyarra, vagy hagyhatod így is, az URL címet automatikusan adja -> Mentés. Ezután elhelyezheted a megfelelő helyen az oldalsávodban, vagy ahol szeretnéd.

Én is feltettem mindkét blogomra, használjátok bátran, ha értesítést szeretnétek az aktuális posztról! :)

A feliratkozás pedig annyiból áll, hogy beírod az email címed, rákattintasz a gombra, majd a felugró ablakban még be kell írnod egy captcha-t ellenőrzésként, és leokézod. Kapsz majd egy e-mailt, amiben a linkre kattintva meg kell erősíteni a feliratkozást. Használtam korábban máshol Feedburnert, és úgy emlékszem, lehet magyarosítani a szövegeket, de ennek még utána kell néznem.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése