2011. február 27., vasárnap

Teszt: Elf Studio Lip Definer and Shaper - a rejtélyes szájceruza

A szájceruza megnevezés a címben nem teljesen pontos, ugyanis nem a hagyományos értelemben vett kontúrceruzáról van szó, hanem egy olyanról, aminek segítségével teltebb ajkakat csalhatunk magunkra, legalábbis optikailag. A rejtélyest pedig rögtön megmagyarázom. :)

Ha valamit a netről rendelek - ahogy az elf-től nem is lehet másképp -, akkor mindig rákeresek előtte a youtube-on, mert szeretem "akció közben" látni a terméket. Így tettem ennél is, ezt a videót megtekintve döntöttem úgy, hogy teszek egy próbát és a ceruza belekerül az aktuális rendelésembe.


Tehát a dolog lényege az, hogy a shaper résszel, ami egy világos, selyemfényű rózsaszínes bézs, meghúzod a felsőajak kis V-jét, a cupidó-ívet, majd a definerrel - amit, figyelem, elhangzik a videóban: ránézésre alig lehet megkülönböztetni a shapertől -, kontúrozod és kitöltöd az ajkak felületét.


Így néz ki a ceruza, a Studio termékekre jellemző fekete csomagolása van, a definer részt sima kupak fedi, a shaper kupakjába viszont egy hegyezőt is beépítettek, ami nagyon praktikus. Apró dolog, de jó, ha ilyesmire is gondolnak.


Eddig rendben is van, a kupak levétele után jön a meglepetés: a definer rész színe nemhogy közel nincs a shaperéhez, de "natural"-nak nevezni az ajkain legfeljebb Naomi Campbell tudná.

Eredetileg természetesen jobban ki volt hegyezve, ez már egy kissé használt állapot
Swatch:
Kicsit árnyékban...
... és jobban a fény felé fordítva.
Ahogy jól látható, a definer bizony egy csokoládébarna szín. A kipróbálás után még egyszer utánanéztem mind az amerikai, mind az angol oldalon, de csak egy színváltozatban forgalmazzák (natural/nude megnevezéssel), és semmi jele annak, hogy ez valaha is másképp volt. Ugyanakkor meg kell mondanom, hogy a weboldalukon szereplő képen úgyszintén jóval sötétebbnek tűnik a definer rész. Viszont ez semmiképp sem az a szín, amit a videót készítő DivaMakeupQueen használt, ez túl jelentős és feltűnő eltérés ahhoz, hogy pusztán fényviszonyokkal magyarázni lehetne. Nem értettem a dolgot, de végül a rejtélyre a választ egy angol nyelvű termékkritikában találtam meg: az illető kétszer is rendelt a ceruzából, és első alkalommal két világos színt kapott, míg másodszorra már ugyanezt a verziót, ami nekem is jutott. Ez válasz, de nem magyarázat: vajon miért forgalmaznak ugyanazon megnevezés alatt két színverziót? Mivel az utóbb talált kritikák szintén erről a sötétebb verzióról szólnak, ezért azt gondolom, hogy az első verzió volt a "színhibás", talán ugyanaz a szín került a ceruza mindkét felére, majd utána gyártották le és kezdték forgalmazni a sötétebb színű definert.

Sajnos ez a szín az én ajkaimon egyáltalán nem áll jól. Próbáltam belőle nagyon kicsit használni, jól eldolgozni, de akkor sem. Még ahhoz is túl sötét, hogy utána valamilyen rúzst vagy szájfényt tegyek rá. Amiért mégse teljes veszteség a ceruza megvétele, az amiatt van, mert a shaper rész szerencsére "működik". Vagyis a V-ívre kicsit kívülről felkenve plusz fényt ad - a rajzolós blogomon is volt már szó arról, hogy a felsőajak felett van egy kis csúcsfény, ez a szín éppen ezt erősíti; hogy egy kicsit átkössek a másik kedvenc hobbimra :) -, így optikailag kicsit teltebbnek tűnnek az ajkak.

Az állaga krémes, érdemes kicsit befelé eldolgozni, hogy ne legyen annyira egyértelmű, az általam használt rúzsokkal és szájfényekkel szépen összeillett. Picit szoktam tenni az alsóajak közepére is, szintén a fény kiemelése céljából. Szájon a krémessége miatt nem annyira tartós, viszont a bejegyzés írása előtti kutatásaim közben felfedeztem egy újabb ajánlott használati módszert: a belső szemzugba is lehet tenni, és sokkal szebb hatása van, mint mondjuk egy fehér szemceruzának. Érdekes módon ott jóval tartósabb is volt, igaz, szemhéjalapozót is használtam alá.

Összességében azoknak ajánlanám, akik tudják magukról, hogy a barnás rúzsok jól állnak nekik, hiszen így ki tudják használni a definert is kontúrozóként-alapként, esetleg még azoknak, akik nem bánják, hogy egy ceruzának csak az egyik felét tudják használni. Újra nem fogom vásárolni, de a shaper részt biztosan elhasználom, ameddig tart.

Az ára 3.50Ł az angol e.l.f. oldalán.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése