2011. február 23., szerda

Elf High Definition Powder

Végre volt alkalmam kicsit fényképezgetni nappali fénynél, általában mire hazaérek, már semmi fény nincs, hiába is állnék neki fotózni. Képek nélkül pedig egyetlen poszt se az igazi, így állandóan kénytelen vagyok halasztgatni az írást.

Korábban írtam már, hogy van egy kis e.l.f. gyűjteményem, ezeket veszem majd sorra a bejegyzésekben. Van köztük olyan, ami jobban bejött és van, ami kevésbé, van amit újra vásárolnék és van, ami inkább "egynek jó". A High Definition (HD) Powdert nagy várakozás előzte meg, amikor végre árulni kezdte az angol elf oldal, rengeteg teszt és kritika készült róla blogokon és a youtube-on is. A vélemények többsége igen kedvező volt, így a tavaly karácsony előtti dupla rendelésembe végül ez is belekerült.

Más púderekkel ellentétben ennek a funkciója nem az, hogy a helyén tartsa a sminket vagy mattítson, hanem egy ún. lágy fókusz hatást eredményez a bőrön, ami nagyjából azt jelenti, hogy segít elfedni a bőrhibákat, apróbb ráncokat, simának és hibátlannak mutatja a bőrt, különösen a fényképeken. Így néz ki a doboza, elég masszív, a Studio Line vonaltól (ez szóismétlés?) ismert fekete színben.

e.l.f. HD púderKinyitva a dobozt egy puha púderpamacsot találunk benne, alatta lapul a műanyag védőrács, ami többé-kevésbé megakadályozza a púder túlzott kiszóródását. Első bontáskor a rács fedve van egy fóliával, tehát a szállítás alatt semmiképp se szóródik ki. Ezt a fóliát én sokáig vissza is egyengettem, de végül már kényelmetlenné vált, és leszedtem az egészet. Azóta viszont ügyelni kell arra, hogy ne tegyem le a dobozt fejjel lefelé, illetve nem is cipelem magammal sehova, mert hiába illeszkedik szépen a pamacs a helyére, attól tartok, hogy a táskában rázkódástól túl sok púder kerülne rá. Ugyanis a púder nagyon finom por, jóval finomabb az általam ismert porpúdereknél vagy akár a babahintőpornál. Ha túl sok kerül ki a dobozból, már egy kisebb óvatlan mozdulattól is száll mindenfelé.

A pamacs és a doboz kinyitva
Ez a kép az elf hivatalos oldaláról származik, én nagyon nem szeretném így kiszórni a púdert.  :) Ezen jól látszik, milyen finom porról van szó.
A szalag alá bújtatott ujjakkal a púderpárna könnyen kézbe vehető, és kellőképpen puha is, kellemes érzés az arcon, így alkalmas a púder felvitelére, de én úgy vettem észre, hogy kicsit nehezen kontrollálható, hova mennyi jusson. Ahogy látható, a púderpor fehér színű, de jól eloszlatva teljesen láthatatlanná válik, viszont ha túl sok kerül fel, akkor kissé krétaporosnak tűnik az arc. Ecsettel azért nehézkes a felvitele, mert akkor a port a tetőbe kellene kiönteni, és ennek menyisége szintén nehezen kontrollálható, ahogy említettem, könnyen a levegőbe száll a fele. A megoldást az ideális felvitelre végül Sirvinya videójában találtam meg: a pamacsot a helyére téve lefelé fordítjuk a tégelyt, majd a pamacsról lehet felvenni a púdert egy ecsetre, és így már könnyű felvinni és szépen eloszlatni az arcon. Ez hozza a legszebb eredményt és jár a legkisebb veszteséggel.


Amikor először használtam, elég bizonytalan voltam az eredményt illetően, hogy egyáltalán látok-e bármi változást egy normál sminkhez képest. Közelebbről megvizslatva a tükörben viszont felfedeztem, hogy a helyenként meglehetősen tág pórusaim szinte láthatatlanok. Fényképeken pedig mintha növelné a fényt az arcon, de ez semmiképp nem az a csillogós fényesség, amivel a hozzám hasonlóan kombinált-zsíros bőrűek olyan sokat küzdenek, inkább valóban egy lágy ragyogást ad.

Összességében fényképezés előtt mindenképpen ajánlott, de a mindennapokban is viselhető, csak ügyelni kell a helyes felvitelre. Bár a csomagolás miatt nem lehet megállapítani, mennyi fogyott eddig (az eredeti nettó súly 8 g), de annyira kevés kell belőle, hogy biztos vagyok abban, még nagyon sokáig elég lesz.

3 megjegyzés :

  1. Megjött hozzá a kedvem, de majd egyszer.... viszont máskor is kérek ilyen beszámolót :)

    VálaszTörlés
  2. Mindenképp lesznek még beszámolók, és az is valószínű, hogy máskor is kitör még rajtam a grafománia. :D

    VálaszTörlés
  3. Én is nagyon vágyom egy ilyenre, örülök, hogy ennyi jó véleményt találni róla :-) Tuti, hogy egyszer kipróbálom most már!

    VálaszTörlés