2011. január 29., szombat

Elf körömlakk - Lilac

Nagyjából másfél éve fedeztem fel az elf-et youtube-os sminkvideók hatására, azóta - most hirtelen összeszámoltam - öt alkalommal rendeltem tőlük különféle dekorkozmetikumokat, darabszámra is elég jelentős gyűjteményem van tőlük. Szeretem a termékeiket, mert ár/érték arányban szinte verhetetlenek, főként ha úgy számolom, hogy a rendeléseimet mindig az ingyenes szállítás akciókor adom fel, így még a postaköltség se terhel. Hogy mikor van ingyenes szállítás, arról a hírlevelükből lehet értesülni, egy-egy akció kb. 2-3 napig tart és feltétel, hogy a minimum vásárlási összeg 10 Ł legyen (ha nem éri el, úgyse lehet érvényesíteni a kupont). Rengeteg 1, 1.50, 2.50, 3.50 Ł-os termékük van, nagyon könnyen összejön a 10. :) A postázás nagyon gyors, egyedül a mostani karácsonyi tumultusban volt csúszás, egyébként minden alkalommal a rendelést követő munkanapon értesítettek a csomag feladásáról, ami egy héten belül meg is érkezett Angliából. Ha mindez nem lenne még elég, jelentős érv mellettük, hogy nem tesztelnek állatokon, vagyis cruelty free kozmetikumokról van szó.

A legutóbbi rendelésemben három körömlakk is helyet kapott, az egyiket (Innocent) már ismertem korábbról és annyira szeretem, hogy tartalékba rendeltem, a másik a Desert Haze - ezt most a héten viseltem -, a harmadik pedig, amit ma próbáltam ki először, a Lilac nevű.Nem, nem felejtettem el a gyűrűsujjamat még egyszer kifesteni, csak meg akartam mutatni, hogy milyen a lakk egy rétegben felkenve: szinte átlátszó, egészen halvány lila színt ad. Két rétegben felkenve már erősebb, de még mindig áttetsző. A harmadik rétegnél - amit később határoztam el, hogy felviszem, ezért már nincs róla fénykép -, jött ki teljes egészében az orgonalila szín és a teljes fedés. Gyorsan szárad, felvitelkor kicsit csíkosnak tűnik, de száradás közben a csíkok eltűnnek. A képek telefonnal készültek, mert a fényképezőgépben pont most merültek le az elemek, de az alsó fotón a színek elég közel állnak a valóságoshoz.

A tartósságáról egyelőre nem tudok nyilatkozni, de az azonos márkájú többi lakkom simán bírja legalább 5-6 napig, egyáltalán nem pattogzik le, legfeljebb a körömvégnél lehet látni, ahogy elvékonyodik. Akkor szoktam lemosni, amikor már látszik, hogy mennyit nőtt a körmöm a lakkozás óta.

Összességében a színével elégedett vagyok, de a fedőképességével nem: egy rétegben tetszik ugyan, de ha teljes fedést akarok, ahhoz még kettőt rá kell húznom, amit soknak tartok. Az ára akciósan volt 1 GBP (kb. 320 Ft mostani árfolyamon), a szokásos ára 1.50 GBP (~ 480 Ft).

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése